Utdelningar i min kapitalförsäkring

Ett flertal gånger i månaden får jag utdelningar som hamnar i min kapitalförsäkring. Det handlar främst om lägre summor i en storleksordning om 30-100 kronor per utdelning och jag räknar med att tilldelas cirka 200 kronor i månaden. Med tanke på att courtagekostnaden för utländska aktieköp oftast är dyrare kan jag inte avsätta en tillräcklig hög summa av min lön för att göra en ny investering varje månad.


För att undvika ett extra skattepåslag genom att flytta över utdelningarna till exempelvis mitt investeringssparkonto, så har jag istället valt att på en gång återinvestera pengarna i Spiltan Aktiefond Investmentbolag och/eller Länsförsäkringar Global Indexnära. Jag turas om att återinvestera utdelningarna i vardera fond varje gång som summan överstiger 100-lappen för att komma undan att pengarna inte arbetar för mig.

2 kommentarer:

  1. Klokt att du även satsar på fonder. Jag tycker personligen att allt för många tycker fonder är skit när det, i själva verket över tid, för 99% av investerarkollektivet hade varit ett bättre alternativ. Problemet är väl att aktier är så förbaskat roligt och väldigt få fonder är utdelande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag är beredd att hålla med dig på alla punkter. Fonder är något som jag kommer att börja vikta upp mer i när jag nått mitt kortsiktiga mål gällande min utdelningsportfölj i min isk.

      Radera