Om bloggen

Jag vill börja med att skriva att jag  egentligen inte kan mycket om ekonomi eller börsen. Jag vet inte hur man räknar ut P/E-tal, jag sving-trejdar inte efter TA-analyser och jag gör inga detaljerade "revisor" analyser av mina aktier. Det betyder dock inte att jag slänger mina pengar efter vinden. Jag älskar att spara och jag har ett mål med mitt sparande. Därför måste jag fortfarande hålla mig uppdaterad i form av nyheter/bolagsrapporter, vilja läsa och lära mig nya saker, våga utveckla min strategi när det behövs samt våga lita på min magkänsla.

Det hela började år 2012 när jag läste boken Vägen till din första miljon: alla kan bygga en egen pengamaskin av Tobias Schildfat. Allt som handlade om att med tålamod bygga sig en pengamaskin var som totalt bortblåst när jag hade läst klart boken. Den enda tanken jag hade med mig var att göra snabba pengar på börsen. Jag öppnade ett konto hos Avanza och köpte mina första H&M aktier. Efter cirka 1,5 månad sålde jag. - Det gick så långsamt! Jag ville ju tjäna snabba pengar.

Jag läste alla artiklar under utbildningsarkivet på Tradingportalen.com och tänkte att jag nu var redo för att börja trejda. CDON tyckte jag vara bra att börja med. Det gick bra till en början men rätt som det var låg jag 30% på minus. Jag sålde till slut med förlust och ägnade resterande tid åt att försöka komma ikapp igen. Jag lyckades mer eller mindre trejda tillbaks förlusten och jag började även göra ganska många avslut på rätt sida av GAV, men det tog sin tid.

År 2015 fick jag av en slump mina första utdelningar i de aktier som jag egentligen trejdade i och jag såg för första gången kraften i att ta del av bolagens utdelningar. I samband med detta läste jag min första blogg, Vägen till frihet, jag blev helt fast i tanken om att bygga en egen utdelningsmaskin och har sedan dess hunnit läsa en mängd olika ekonomibloggar. Jag har lärt mig massor, fått input och bra råd från många redan kunniga inom området.

4 kommentarer:

 1. Kul att läsa din blogg och framförallt kul att du också hittat utdelningsaktierna! :)

  Med vänlig hälsning Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du har hittat till min blogg! Jag har själv följt dig ett bra tag nu :)

   Mvh,

   Radera
 2. Kul beskrivning ovan om hur det nog är för de flesta där i början börskarriären :) Och det är i början uthålligheten skiljer agnarna från vetet, dvs de som med tiden kommer börja tjäna pengar från de som inte gör det utan tröttnar på börsen med tiden.
  Mvh investera-pengar.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tålamod och långsiktighet är nog det vinnande receptet i slutändan :)

   Tack för kommentaren!

   Radera