Besparingar

Sommaren 2017 ägnade jag mig cirka 1,5 timme åt att titta igenom min fasta utgifter. Cyniskt sett såg jag att nedskärningar kunde göras på flera områden exempelvis kunde jag göra mig av med katten, sluta skänka till välgörenhet, gå ur a-kassan och skippa tandförsäkringen. Detta skulle bespara mig 7032 kronor om året. Kontantkort till mobilen samt ett 10/10 bredband och på två minuter hade jag kanske sparat 5000 till om året. Fast det var ingenting som jag planerade att göra. Jag vill ha katt, jag vill skänka pengar, jobb och tand trygghet är alltid trevligt och att kunna streama en film är alltid värt att betala för.

Även om jag inte var så drastisk i mina nedskärningar kunde jag ändå göra en del besparingar.

 Namn
 Före
 Efter
 Hyresgästföreningen
 85:-/månaden
 0:-/månaden
 Com Hem
 369:-/månaden
 129:-/månaden
 Tele2
 298:-/månaden
 238,40:-/månaden


Jag avslutade medlemskapet hos hyresgästföreningen och sparade 1020 kronor per år. Boxer hade en kampanj för bredband 100/10. Jag sa upp mitt abonnemang hos Com hem direkt och med det bytet sparade jag 2880 kronor per år. Med Tele2 räckte det att jag ringde och berättade att jag övervägde att byta till en billigare operatör så fick jag 20% rabatt omgående om jag valde att stanna kvar, vilket jag gjorde och med det sparade jag 715 kronor per år.I slutändan lyckades jag ändå göra en sammantagen besparing om 4615 kronor/år och det är jag helt klart nöjd över. När gjorde du en utgiftskoll senast?

2 kommentarer:

  1. Hej Frilans.

    Det är lätt att råka ut för sparmani, alltså försöka minska sina utgifter så mycket som möjligt och det är verkligen inget fel i det, tvärom, fler borde göra det. MEN det gäller ju att hitta en nivå som man trivs och är bekväm med. Jag kan tycka att vissa går lite för långt i sin spariver men visst det är som sagt upp till var och ena, jag dömmer ingen. Själv har jag valt att ligga på en för mig vettig nivå där jag faktiskt varje månad har pengar över att spendera om jag vill, skulle jag inte göra av med dem så sätter jag över dem på avanza månaden efter istället. Detta ger mig utrymme att leva ett ganska behagligt liv men ändå har jag en sparkvot på 35-40%. Jag har inga ambitioner att öka den heller utan jag har hittat en nivå jag känner mig bekväm med. Klart du ska ha din katt kvar och att skänka till välgörenhet är helt ok tycker jag.

    SvaraRadera
  2. Jag är helt klart beredd att hålla med dig på samtliga av dina synpunkter, vårt spartänk är väldigt lika måste jag konstatera Även jag snålar inte i onödan, är det något som jag behöver eller vill ha så har jag inga problem att lägga in det som en fast månadskostnad.

    Jag försöker dock se över mina utgifter åtminstone en gång om året, om det finns något som jag märker att jag ej längre använder/har nytta av eller om jag kan få ner kostnaden på redan befintliga månadsräkningar.

    SvaraRadera