Kortsiktigt mål

Ett av mina kortsiktiga mål är att uppnå en investerad summa om åtminstone 10.000:- i varje enskilt innehav. Jag har valt att fokusera på mitt invesetringssparkonto först. Anledningen till detta är att jag påbörjade min utländska portfölj i juni 2017 och fokuserade på den fram till slutet av december. Jag kände mig sedan nöjd med antalet innehav i portföljen och har då valt att koncentrera mig på min svenska portfölj igen. I dagsläget har jag uppnått målet med 4 av mina 27 innehav.

Dessa bolag är:


H&M   13.381:-
Castellum  13.130:-
Ratos  12.469:-
Tele2  12.053:-


Notera att det är inköpssumman som presenteras och inte aktiernas marknadsvärde. Jag har innehav som är värda över 10.000:- med en investerad summa som understiger det och tvärtom. Det finns egentligen ingen logisk tanke över varför jag väljer att räkna på det här sättet annat än att jag påminner mig själv om att jag inte fokuserar allt för mycket på kursrörelserna. Jag köper i upp och nedgångar utan att sälja - varken på plus eller minus. Därför har det blivit naturligt för mig på att räkna på inköpssumman.

2 kommentarer:

 1. Försöker med ett liknande mål, men det är främst för att börja vikta mina innehav bättre.

  När du uppnår detta mål, kommer du då öka målet med investerade pengar i varje aktie? eller investera i nya?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt främsta mål med detta är just att få en likaviktad andel i varje enskild aktie. Nackdelen med att endast fokusera på investerad summa per aktie är att jag frångår att risksprida efter branschfördelning.

   Det är något som jag absolut kommer titta närmare på i framtiden. Men just nu koncentrerar jag mig på att varje akties procentandel i portföljen väger lika tungt. Jag vill helst inte att ett enskilt bolag ska utgöra mer än 5% i investerad summa.

   Troligen kommer jag fortsätta med att öka målet efter att jag uppnått detta. Dyker det upp en ny aktie som jag vill ta in så kommer jag att göra det. Men i närtid är det ingenting jag eftersträvar. Hur tänker du kring det?

   Tack för kommentar
   Mvh,

   Radera