Tjäna pengar online?


Jag har sedan den 7 januari till idag den 7 februari prövat på www.asiktstorget.seDet är en hemsida som tillhandahåller enkätundersökningar från främst företag. Åsiktstorget är den enda hemsidan i sitt slag (i min vetskap) som erbjuder möjligheten att ta ut poängen man tjänar i kontanter. 

Tanken har varit att pröva på detta under en månads tid för att sedan göra en utvärdering. Jag måste säga att det är väldigt tradigt att sitta och svara på dessa undersökningar, speciellt efter ett tag när man har gjort ett par stycken. Jag arbetar dock nätter och får oftast tid över för att kunna göra detta. 


De erbjuder inte bara enkätundersökningar, men även andra typer av undersökningar. Jag blev t.ex. erbjuden att delta i en "mat och dryck utmaning" där jag skulle provsmaka, delta i forumdiskussioner och dela lite bilder/videos under en veckas tid för en värdecheck om 900 kronor. Just det här var jag ej intresserad av, men kanske dyker det upp något liknande i framtiden. Däremot jag har tackat ja till att delta i en undersökning där jag får en produkt hemskickad till mig för att testa under en period. Jag får dock inte berätta mer specifikt om det då jag har skrivit på om produktkonfidentialitet. 


Frågeformulären som har gett 5 poäng har tagit max 30 sekunder att göra för att jag ej har matchat den kundgruppen som de eftersöker, undersökningarna som gett 20 poäng har tagit cirka en kvart att göra och de som har gett 40 poäng cirka en halvtimme. Som det går att se i bilderna nedan har jag gjort i genomsnitt cirka 1,25 undersökningar per dag som i snitt motsvarar ungefär 13,25 min/dag. Det går att se att antalet enkäter var högre de första dagarna för att sedan bli färre med tiden. 

Det går att lösa in poängen mot presentkort eller kontanter och lägst antal poäng som krävs innan det är möjligt att inkassera är 500 och det motsvarar 50 kronor. Som det går att utläsa av bilderna har jag under en månads tid lyckats skrapa ihop 63 kronor. Pengarna förs över till bankomatkortet via Paypal.

Nu kommer frågan om tiden som läggs ner i förhållande till betalningen är värt det? Ja, har du en halvtimmes dötid över om dagen så varför inte.. Låt oss säga att samma summa går att uppnå varje månad under ett års tid, det skulle motsvara 4,2% utdelning på investerade 18.000 kronor. Timpenningen är dock ingenting att jubla över... 
Hade du kunnat tänka dig att pröva det? 

7 kommentarer:

 1. Testade nu men fick bara en tillgänglig undersökning som jag inte kunde göra då det stod att jag redan hade slutfört den. Har du "kryddat" din profil för att vara mer attraktiv för undersökningar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt inte kryddat min profil. Teoretiskt kan man även kryssa i de svar som väntas av en för att få göra en undersökning. Jag har själv inte gjort så och då har det blivit 'Matchar inte' och gett mig 5 poäng. Dock märkte jag ganska snabbt att det går att fuska lite i det då man ser vilken kundgrupp en enskild enkät söker.

   Tack för kommentar // Frilans

   Radera
 2. Har du "kryddat" din profil för att få mer undersökningar? Gjorde en nu men får ingen mer idag. Får kolla imorgon om fler dyker upp.

  SvaraRadera
 3. Har testat och höll på att mista förståndet under tiden;)...

  Då lägger jag hellre tiden på att jobba med något som jag tycker är kul för att dra in lite extrapengar.

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha.. jag kan förstå det;) dock sitter jag oftast på jobbet när det lugnt och gör dem så det är överkomligt även om det som sagt är tradigt..

   Jag själv har svårt att hitta saker att tjäna extra pengar på som jag tycker är roligt, men jag försöker klura på det så kanske dyker det upp något i framtiden.

   Tack för kommentar // Frilans

   Radera
 4. Yep! Har testat men då bloggen började dra in mycket mer i inkomst slutade jag. Då kändes det mer värt att skriva för det jag brinner för snarare än att svara på menlösa enkäter :)

  Kronan till Miljonen - för varje krona är början på en ny miljon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sedär, så du har prövat det innan. Haha jag förstår att du istället valde bloggen som källa för extrainkomsten ;) jag kommer nog att fortsätta att testa det och göra ännu en utvärdering längre fram i tiden.

   Tack för kommentar // Frilans

   Radera