Sålt NCC

Jag har fortsatt att genomföra förändringar i portföljen. Förutom att Kinnevik såldes för några dagar sedan så har även NCC sålts. Jag kan inte påstå att perioden 27/4-18 t.o.m 23/9-19 som jag ägde NCC gav mig den utveckling som jag hade hoppats på, dock var det inte heller en ren förlust. 

Totalt investerade jag 11079,50 kronor och jag sålde samtliga aktier till en summa av 11091,75 kronor (exklusive courtagekostnaderna). Jag sålde alltså med en blygsam vinst på 12,25 kronor, räknat på kursutvecklingen.

Courtagekostnad: -55,25:-
Utdelningar:
 398:-

Räknar jag in kostnaden för courtaget samt vad jag fick i utdelningar kunde jag hämta hem en vinst på 355 kronor, alltså blev det ingen vidare investering..


När den amerikanska börsen öppnade under gårdagen så slog jag till med bytet av aktier. Jag valde att använda majoriteten av pengarna efter försäljningen till att köpa ett gäng aktier i 3M. Jag har varit intresserad av bolaget i flera år och passade på att slå till nu när dess kursutveckling har gått ner såpass mycket den senaste tiden. 3M har en DA på (3,40%) i dagsläget, vilket är högre än NCC som har (2,44%) och det tackar jag ju inte nej till..

För slantarna som blev över spred jag risken i portföljen med ett köp i XACT Högutdelande, jag tyckte att Svolders substansrabatt såg lockande ut och slog till med några aktier samt att några kronor fick gå tillbaks in i byggsektorn med ett köp i Skanska. 2 kommentarer:

 1. Bra val av köp! Blir det inte på sikt väldigt höga courtagekostnader per innehav när du köper så få av varje? Varför köper du inte ett större antal av en eller två och sen en annan när du igen samlat ihop större summa? Jag kanske missat något här?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder mig av Avanza courtageklass mini som har en lägsta courtage på 1 kr och sedan en rörlig kostnad på 0,25%.

   Jag handlar därför oftast med lägre summor på upp till 598 kr och då blir snittkostnaden för courtaget faktiskt lägre då det avrundas ner från ca 1,495 kr till 1 kr.

   Nu gjorde jag dock ett ovanligt undantag när jag köpte 3 st i XACT Högutdelande, jag hade haft råd att köpa en till aktie för samma pris.

   Exempelvis så hade jag kunnat spara pengar på min försäljning av NCC, dock så tog den lata sidan över och jag sålde allt i en enda försäljning istället..

   NCC:
   11091,75 :- x 0,0025% = 27,72:-/courtage (avrundas upp till 28:-)

   Hade jag istället delat upp köpen till 3 st aktier per tillfälle hade det sett annorlunda ut:

   3 aktier x 160,75:- = 482,25:- (vilket är 1:- i courtagekostnad per köp)

   Totalsumman 11091,75 delat på 482,25 blir 23.
   Jag hade alltså betalat 23 kronor i courtagekostnad om jag hade sålt i 23 mindre försäljningar istället för en stor försäljning som nu kostade mig 28 kronor.

   Jag hoppas att det inte blev ett alltför rörigt svar. Tack för kommentaren! :)

   Radera