Återbäring av källskatten

Jag skickade ett meddelande till Avanza för ett tag sedan och frågade när de brukar informera om återbäringen av källskatten i kapitalförsäkringen. 

Jag fick svaret nedan: Jag köpte mina första mina första utländska aktier den 12 juni 2017, det blev då tio stycken Realty Income. Med det sagt kommer jag troligtvis få min första återbäring av källskatten i år. Det blir inga stora summor då jag endast får för halva året samt att jag till en början hade ganska små innehav i min KF. 

Först om några år kommer återbäringen visa en mer betydande summa, något som jag ser fram emot. Det är verkligen synd att Avanza inte har möjlighet att betala ut källskatten snabbare. Det är pengar som jag hade kunnat investera istället för att Azanza ska hålla i de i 3 (?) år! 

Har ni fått besked om vilket datum återbäringen kommer? 

4 kommentarer:

 1. Instämmer att det är riktigt dåligt av Avanza att inte betala källskatten som exempelvis Nordea gör. Avanza har ju ett liknande system i dagsläget där källskatt som kommer in betalas ut till oss ägare som kollektiv men sitter på pengarna betydligt mycket längre. Förstår faktiskt inte varför de inte kan täcka upp för källskatten under något år för att sedan betala ut den löpande till oss kunder?! De kommer ju få tillbaka pengarna tids nog.

  Detta samt lägre växlingsavgift och courtage har seriöst fått mig att överväga att byta till Nordea (om det inte vore för deras usla plattform, de borde köpa Nordnet).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha hallå Haterbrigaden,

   Jag gillar ditt utspel på Avanzas hantering i frågan gällande deras sätt att hantera återbetalningen av källskatten till oss kunder.. och jag är beredd att hålla med!

   Radera
 2. Nej, har inte fått något datum. Gällande Nordea så anser de att de har tillräckligt med pengar för att lägga ut för källskatten, medan Avanza anser sig inte ha råd/prioritera detta och tar således den långa vägen.

  Jag tror inte vi får se någon snabbare källskatt från Avanza, så till vida att byråkratins kvarnar börjar mala snabbare. De har helt enkelt inte de marginalerna (än). Nordea å andra sidan blöder pengar både här och där, och har som mål att minska kostnaderna, vilket gör att jag inte blir förvånad om de slutar täcka upp för källskatten framöver. Det kostar dem pengar och ger dem inget mervärde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, Avanza borde rimligtvis meddela om årets återbäring snart med andra ord..

   Ah, då förstår jag tack för informationen!

   Radera