Ratos

Ratos har släppt ännu en usel årsrapport. Jag har hängt mig kvar i flera år och Ratos har varit som ett riktigt ankare i min portfölj. Idag var det droppen och jag sålde samtliga aktier som jag ägde och jag måste säga att det känns riktigt skönt

Jag hade från början investerat 12.410 kronor och efter dagens försäljning hade jag kvar 5431 kronor. Det blir alltså en förlust på hela 6979 kronor, exklusivt utdelningarna som jag fått. När jag räknar med utdelningarna på 1620 kronor blir förlusten istället 5359 kronor. Omräknat i procent blir det en förlust på 43,18%.

För pengarna som jag nu fick loss har jag handlat nya aktier med ett stort fokus på riskspridning: 

XACT Högutdelande 
XACT Sverige
Investor
Industrivärden
Latour 
Svolder
Kinnevik
Öresund
Axfood
Ica

4 kommentarer:

 1. Surt att sälja med förlust! Men inköpen som du har gjort ger som sagt en fin och bra riskspridning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner mig helt klart nöjd med mitt beslut!

   Radera
 2. Hej!
  Jag köpte mina första Ratos 2013 och fyllde sedan på med jämna mellanrum under flera år. Det var utan tvekan min sämsta "investering". Jag stirrade mig blind på hög direktavkastning och tänkte att det snart skulle vända. Det gjorde det inte och förra året sålde jag rasket för att i stället lägga pengarna på Latour, Castellum och Skanska. Med tiden kommer säkert Ratos att återhämta sig men personligen lägger jag mina pengar på annat.

  Mvh / K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner mig igen i det där. I efterhand kan jag säga att jag likt dig borde ha sålt redan förra året, men det är bara att gå vidare och fortsätta att investera.

   Tack för kommentaren!

   Radera