Månadens Inköp - April

April var en bra sparmånad för mig, dock har det sett lite annorlunda ut då jag har prioriterat att föra över en extra slant till mitt buffertkonto och därför har mitt aktiesparande blivit lidande. Anledningen till den höga sparkvoten för mitt buffertkonto är att jag planerar inför ett högre flöde av utgifter under sommaren och min semester. 

Jag har redan bokat en resa till Prag samt en dagsfestival, sedan är det inte omöjligt att det tillkommer fler aktiviteter på agendan. Även en kostnad hos veterinären på över 2000:- fick läggas ut denna månad. Tanken nu är alltså att jag skall öka min sparkvot för mitt buffertkonto fram till semestern. I övrigt uppnåddes inte mitt kortsiktiga mål om att nyspara 5000 kronor exklusive utdelningar/kontantkonto denna månad heller. 


Två nya bolag har under månaden hittat en plats i portföljen, nämligen NCC och Svolder. Jag har länge följt bolagen och jag ser NCC som ett bra komplement till Skanska och Svolder får ansluta sig till övriga investmentbolag i min portfölj för att hjälpa till att öka riskspridningen ytterligare.
 • Extra skatt 200:-
 • Nöjeskonto 500:-
 • Buffertkonto 3000:-
 • Nysparande 4062,40:-
 • Kontankonto 3783,63:-
 • Utdelningar 2496,68:- 
 • Pengar online 138,41:-
 • Kredit -80,82:-

Investeringssparkonto

Kapitalförsäkringskonto


Fondkonto


Investeringssparkonto - 9069,41:-
Kapitalförsäkringskonto - 492,51:-

Fondkonto - 1000:-
Totalt investerat: 10.561,92:- (varav 80,82:- kredit)


2 kommentarer:

 1. Hej Frilans.
  Jag tycker det ser mycket bra ut och dina nyförvärv är inga skitbolag direkt :-) Det där med sparande kontra vad man pyttsar över till sina aktieköp är en balansgång. Jag har gjort lika dant som du och dragit ner lite från 7000:-/månad till 5000:-/månad under maj/juni för jag vet att jag kommer att ha flera andra saker jag ska lägga pengar på. Börsen är inte allt och det riktiga livet utanför är trots allt viktigare :-)

  // PP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte göra annat än att hålla med dig! :-)

   // Frilans

   Radera