Kontantinsats

Jag har tillsammans med min sambo beslutat om att påbörja ett sparande som ska gå till en kontantinsats. Vi tänker att det behövs åtminstone 300.000 kronor, vilket är ganska mycket pengar, därför kommer det att ta lång tid innan vi når vårt mål!

Vi kommer att investera pengarna till en början, cirka 50.000 kronor i Akelius Residential Prop. D, XACT Högutdelande, Swedbank Robur Technology A samt Spiltan Aktiefond Investmentbolag. 

Alla pengar därefter kommer troligtvis sparas i ett vanligt räntekonto, dock vet vi ännu inte om vi vågar ta risken att investera ännu mer i framtiden. Med det sagt kommer majoriteten av mitt sparande gå från min portfölj till kontantinsatsen framöver. 

Jag kommer att uppdatera hur mycket pengar som sparas varje månad samt hur det går för kontantinsatsens investeringar under en egen flik på bloggens startsida. 

5 kommentarer:

 1. Hej!
  Kul med kontantinsats även om det kanske är roligare att spar i portföljen.

  Hur bor ni idag? Vad vill ni köpa med kontatninsatsen?

  Kanske läge för ett konto hos Komplett?

  Pappa betalar? - Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallå PB?!
   Idag bor vi i en hyreslägenhet i Göteborg. Målet är att spara ihop till ett hus några mil från storstaden, till en ort där vi båda växte upp.

   Jag tänkte faktiskt på att öppna upp ett räntekonto hos Komplett efter att jag läste ditt senaste inlägg, tack för tipset!

   // Frilans

   Radera
  2. Hej!
   Härligt, låter trevligt att flytta "hem".
   Hur lång tid tänker du att det tar att nå 300 000kr?

   Ja gör det. Verkar vara ett bra sparkonto :)

   Radera
  3. Ja precis, känslan blir ändå att vi kommer flytta hem igen.. väldig trevlig känsla! :)

   När jag fortfarande arbetade 100% pratade vi om att det skulle ta cirka 1 år. Numera tror vi att det kommer ta cirka 2-3 år.

   Radera
  4. Härligt!

   Det är ju ändå väldigt nära i tiden. Kul och lycka till.
   Mvh PB?

   Radera